The Langley experience

Pe la orele 7, casa doamnei Langley era pregătită pentru cină. Toate lumânările din casă erau aprinse, balustradele lustruite, masa aranjată în mijlocul unui living spațios decorat cu diverse suveniruri aduse de prin fostul imperiu. Totul era la locul lui, foarte bine poziționate fiind albumele cu poze ale bătrânei servitoare ce-și petrecuse jumătate din viață călătorind alături de Regină. Față de alți servitori banali de la Curtea Regală, domnișoara Maria Langley, cunoscută drept „Langs”, călătorise mai mult din postura de prietenă a marii Doamne a Marii Britanii.

Povestea vecinei familiei Hutt începe acum foarte mult timp, aproape de sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial, când mama acesteia o angajează ca ajutor de servitor într-o anexă specială ce găzduia oaspeți din palatul Buckingham. Aceasta a lucrat peste douăzeci de ani sub lorzi și invitați de gală ai Reginei, fiind de altfel și confidentul multora dintre ei. După aproximativ cinci ani de muncă, domnișoara Langley a fost selectată de către serviciile secrete să obțină diverse informații de la invitații aflați deseori în stare avansată de ebrietate sau pur și simplu prea amabili față de o simplă servitoare. Următorii 15 ani i-au umflat conturile precum și reputația lui „Langs” care, după zvonurile apărute ulterior, ar fi ajutat la dejucarea câtorva războaie din estul Europei, ba chiar la formarea unor noi guverne în anumite state ce erau instabile din punct de vedere politic. Fusese școlită de niște agenți speciali SAS, retrași din activitate, ce o învățau ce și cum să spună, doar că Langs avea un talent propriu în astfel de situații, reușind să obțină date chiar și în cele mai grele situații.

Toate acestea erau în urma ei acum, retrasă în Bournemouth în casa părintească, acum stimabila doamnă Langley își aștepta oaspeții proaspăt sosiți în cartier.

Pe la orele 7:00 cei trei se arată în fața ușii bătrânicii, conform înțelegerii, doar cu puștiul pe jumătate adormit de mână. După câteva jocuri pentru a-l ține pe cel mic cu ochii deschiși, doamna Langley se transformă instant într-o servitoare model, ținându-și oaspeții cu zâmbetul pe buze, servindu-i cu adevărat, ca la Casa Regală.

Seara a decurs, după adormirea instantanee a puștiului care a mirosit puțin whiskey adus de peste mări și țări, prin răsfoirea albumelor groase de câte două sute de pagini fiecare, pline de poze din locațiile cele mai selecte și exotice ale lumii, imagini ce le găseau pe Langs și Regina Angliei în niște ipostaze oarecum inedite pentru niște poze de campanie .

-Aici eram în Statele Unite, beam cafea cu Președintele, aici, era să ne răsturnăm cu micuța lui mașină de golf.

– Doamnă Langley, ne uimiți, ați băut cafea cu JFK?

– Da, și câte povești dragii mei, câte povești, câți oameni și câte locuri a văzut umila voastră vecinică la viața ei… Eh, ne-om tot povestii de-a lungul vieților voastre de tinerei.

Cei trei au părăsit reședința Langley în jurul orelor 21:00, micuțul roșcovand plecând în spinarea tatălui. Aceștia au lăsat-o pe doamna Langley în pragul ușii, făcându-le cu mâna ca o bunicuță ce-și vede nepoții duși departe până vacanța viitoare :

– Să-l aduceți pe Mike mâine dimineață la mine, îl duc eu la școală !

Puștiul, trezit parcă de vorbele bătrânei, îi face cu ochiul acesteia, adormind foarte repede înapoi pe umărul tatălui.

Reclame

~ de savulll pe 6 februarie 2014.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: